Dutch Dance Academy Oudenbosch

Achtergrond

Dutch Dance Academy

De Dutch Dance Academy is een initiatief van ex top danser Roy Verdonk. Na ruim 4 maanden kreeg Verdonk in de zomer van 2012 van de Rabobank groen licht voor het starten van de Dansschool.

Onderstaand interview is afgenomen in Opdracht van Cardif Cares en verschijnt naar verwachting in september 2012 op hun website. 

 

Interview

Linedancer Roy Verdonk droomde van een eigen dansschool. Maar het lukte hem niet de financiering rond te krijgen. Dankzij OndernemingsplanHulp kreeg hij wel een lening bij de bank.

 

Roy Verdonk is geen onbekende in het danswereldje. Al tien jaar lang toert hij rond met zijn dansgroep Roy Verdonk Dancers in binnen- en buitenland. “Ik wilde altijd al een eigen dansschool hebben”, vertelt Verdonk. “En toen kwam deze dansschool in Oudenbosch op mijn pad.”

Geen financiering

Verdonk ging naar de bank voor een lening. Maar kreeg nul op rekest. “Een van mijn beste vrienden zei: ‘Je moet een ondernemingsplan hebben’.” Via Google vond Verdonk OndernemingsplanHulp. Hij ging naar Maarssen voor een gesprek met een advieseur. “Die zag wel brood in mijn onderneming, mits we alles goed zouden onderbouwen.”

Samenwerking met OndernemingsplanHulp

In de drie weken na het intakegesprek hadden Verdonk en OndernemingsplanHulp regelmatig contact via de mail en telefoon. “Ik zorgde voor het aanleveren van persoonlijke gegevens, mijn financiële achtergrond, het financiële verleden van mijn eenmanszaak als freelance danser. Ik leverde zo veel mogelijk gegevens aan over de ontransparante danswereld en de concurrentie.”

Toch Financiering

Samen werkten ze aan het financiële plan dat tot in detail werd uitgewerkt. “Ik zat er bovenop”, aldus Verdonk. Binnen drie weken was het voor elkaar en lag er een ondernemingsplan. Opnieuw ging Verdonk naar de bank. “Met dit plan kreeg ik ineens wèl een lening.”

De danser is dan ook erg enthousiast over wat Ondernemingsplanhulp doet. “Het meeste ben ik geholpen met het financiële gedeelte en de professionele kijk op de bankwereld door Ondernemingsplanhulp. Zonder hen had ik mijn droom niet kunnen verwezenlijken.” 

The Dutch Dance Academy is inmiddels gestart. Klik hier voor zijn agenda.

Project details

Client Dutch Dance Academy
Datum 15-09-2012
Website http://dutchdanceacademy.nl/

Gerelateerd werk