Horeca

Hulp bij ondernemingsplan Horeca

Algemene Informatie

Servicegerichtheid en sterk ondernemerschap zijn grote waarden in in horecabedrijf. Of het nu gaat om een restaurant, een lunchroom, of een café,de klant moet zich meer dan welkom voelen. Een sterk doordacht horeca ondernemingsplan moet de ondernemer inzicht geven in hoe de lokale markt bewerkt wordt en geeft de ondernemer inzicht in het exploitatiemodel.

Het Horeca ondernemingsplan

Het ondernemingsplan voor het horecabedrijf legt sterk de nadruk op de financiele ontwikkeling en het onderscheidend vermogen van het concept. De investeringsbegroting maakt duidelijk wat er nodig is om te kunnen starten en de financieringsbegroting laat zien waar het startkapitaal vandaan komt. of het nu gaat om een restaurant, bistro of café, OndernemingsplanHulp helpt met het inzichtelijk maken van de te verwachte omzet doormiddel van een goed onderbouwd marketingplan. Daarnaast wordt ingezoomd op organisatorische aspecten.

Succesfactoren

  • Toegang tot eigen kapitaal van (25 – 40%)
  • Mogelijkheden  van garantstelling
  • Horeca achtergrond / ervaring in de sector
  • Grondige voorbereiding

De Markt

"De sector horeca en recreatie profiteert optimaal van de aantrekkende economie. In vrijwel alle branches is sprake van groei, onder meer door hogere consumentenbestedingen, een aantrekkende zakelijke vraag en meer toerisme. Met één kanttekening: de enorme concurrentie. In de eigen sector blijft het aanbod groeien, maar ook aanbieders uit andere branches betreden de markt."

Bron: https://www.rabobank.nl/bedrijven/cijfers-en-trends/horeca/ 

Voor sterke concepten is er echter altijd ruimte. Met name voor restaurants en fastfood zijn er voldoende toekomst perspectieven. (Bank)financiering voor "natte" horeca (café's en discotheken) is en blijft echter lastig en ervaring, voldoende eigen kapitaal en een sterk plan wordt zeer aangeraden.

Projectdetails

Doorlooptijd project:                          2 – 4 weken     
Kostenstructuur:                                o.b.v. uurtarief, lees meer
Details ondernemingsplan:                Lees meer 

Wilt u meer weten over een ondernemingsplan voor een restaurant, café of ander horecabedrijf neem dan contact met ons op of meldt u aan voor het gratis spreekuur.

Gerelateerd werk