Groothandel

Hulp bij ondernemingsplan Groothandel

Algemene informatie

Vrijwel alle producten die in de winkel zijn terug te vinden zijn via de groothandel aangeleverd. Ook de industrie, bouw en horeca maken veelvuldig gebruik van de groothandel. De core business van een groothandel is het optimaliseren van het inkoop en verkoopproces, ofwel: het optimaliseren van de voorraad. Nederlandse groothandelaren leveren zowel aan het buitenland als op de binnenlandse markt en in sommige gevallen hebben ze het alleenrecht op verkoop van een specifiek product. De groothandelaar moet dan ook breed georiënteerd zijn en een flink zakeninstinct bezitten.

Aanpak OndernemingsplanHulp

Een ondernemingsplan / bedrijfsplan voor een handels onderneming start vrijwel altijd met het opbouwen van het financieel plan. Samen met de ondernemer wordt bekeken of de marges voldoende zijn en hoeveel tijd het kost het bedrijf winstgevend te maken. Het beheer van de voorraad drukt vaak sterk op de liquiditeitspositie en krijgt dan ook veel aandacht. OndernemingsplanHulp helpt met het onderbouwen van het ondernemingsplan / bedrijfsplan door mee te denken over de afzetmarkt, het distributiekanaal en de algehele organisatie van uw bedrijf.

Succesfactoren Groothandel

  • Toegang tot eigen kapitaal
  • Kennis en begrip van het inkoop en verkoop proces
  • Slimme distributiemodellen die kostenbesparend kunnen werken
  • Servicegerichtheid naar de afnemers

De markt

Groothandelaren hebben de top omzet van 2008 van vlak voor de crisis al weer in zicht. Reeds in 2010 zagen handelaren al een teken van herstel. In het vierde kwartaal van 2010 steeg de omzet branchebreed met 11,7 % (bron: CBS).  Een groot deel van de orders gaat naar Duitsland, voor Nederland nog steeds de grootste afzetmarkt.

De marges binnen de sector zijn echter niet al te best onder invloed van forse concurrentie en stijgende grondstofprijzen. Daarnaast doen groothandelaren met minder dan 10 werknemers het aanmerkelijk slechter dan  de grotere bedrijven. Groothandels die zich richten op de binnenlandse markt hebben het aanmerkelijk moeilijk.

Project informatie

Doorlooptijd project:               2 – 4 weken     
Kostenstructuur:                      o.b.v. uurtarief, lees meer
Details ondernemingsplan:Lees meer 

Wilt u meer weten over een ondernemingsplan / bedrijfsplan voor een groothandel neem dan contact met ons op of kom naar ons spreekuur.